Blog

Heeft U al kennis gemaakt met onze kaasplank?

pepermolen-7717.jpg

Kaas de ideale afsluiter van het diner

Misschien heeft U het kaasplateau bij de Pepermolen al voorbij zien komen, heerlijk geselecteerde streekkazen maar ook kaas van verder weg. Kazen zijn er in overvloed wij hebben ervoor gekozen om samen met de kaasmeester van Limburg Peter Verbruggen, een keuze te maken van welke kazen we gaan serveren. Telkens weer andere kaas de ene keer uit de Belgische Ardennen en Frankrijk aangevuld met lekkere speciale kaas uit Italië, Zwitserland of Engeland.

Welke kaas kiezen?

Start met een zachte Witschimmelkaas Wittekorstkaas (bijv. Brie de Meaux) als tweede een Geiten/Schapenkaas (bijv. Manchego) daarna de Rode korstkaas (bijv. Tallegio) gevolgd door een Harde / Halfharde kaas (bijv. Comté) en als afsluiter een Blauwaderkaas (bijv. Achelse Blauwe).

Info over de Morbier kaas

De Morbier, is een half harde Franse kaas uit de Jura met een gewassen korst. Deze oorspronkelijke boerenkaas dankt zijn naam aan de plaats Morbier. De kaas wordt gemaakt van de ochtend en avondmelk. De avondmelk is sterker van smaak als de ochtendmelk.

Keurmerk A.O.C/A.O.P: Sinds 1998, dit houdt in dat de kaas enkel gemaakt mag worden van de melk van de koeien die gevoed worden met gras, hooi enz. uit de Jura.

Welke kaas is Uw favoriet?

Groetjes, Marlies